Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färs- och böngryta med texmex-smak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad gryta med tacosmak

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka 1 gul lök. Fräs 2/3 av löken i olivoljan ca 2 minuter. Lägg i köttfärsen och bryn ca 3 minuter. Strö över tacokryddan. Häll i bönorna och tomaterna skurna i bitar. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Gröp ur köttet ur avokadon. Blanda den finhackade chilifrukten med avokadoköttet och resten av löken. Smaka av med citronsaften samt salt och peppar. Lägg ½ påse tortillachips på en bakpappersklädd plåt. Strö över den rivna osten över chipsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 1-3 minuter, passa noga så att de inte bränns. Servera till grytan. Om man har ont om tid kan man servera chisen som de är och strö osten direkt över grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.