Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färs på spett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Välj den färs du gillar bäst, nöt eller lamm, båda blir lika gott. Servera med eller utan spett. Färsen är smaksatt med marinerade soltorkade tomater. De lagas enkelt i ugn. Ris med grönsaker är gott till, ta det du har hemma till exempel paprika, ärter majs, tomat. Matlagningsyoghurt eller en enkel tsatsiki passar som sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Låt ströbrödet svälla i mjölk en stund. Blanda sedan med färs, salt, peppar och ägg till en smet. Hacka lök och soltorkade tomater (obs! spara oljan) fint och blanda ner i färsen. Pressa i vitlök. Forma färsen till järpar och linda in varje i en baconskiva. Lägg färsjärparna i en långpanna och pensla med örtoljan från tomaterna. Strö över lite rosmarin. Stek dem mitt i ugnen ca 20 minuter. Stick i träspetten när de är klara.
  2. Servera med tillbehören.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • virrestad 10 februari 2012

    Jätte goda spett ! Barnen älskade dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.