Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiff med fylld squash, gravade tomater och örtmajonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En bra bjudrätt där det mesta går att förbereda. Squashen steks i ugnen strax innan gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Hacka rödbetorna. Blanda färsen med lök, rödbetor, kapris, äggulor, senap, salt och peppar. Forma till fyra stora biffar.
  2. Squash: Sätt ugnen på 200 grader. Skär squashen mitt itu och sedan på längden. Gröp ur fruktköttet och hacka det. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka mandeln. Tärna den färska tomaten. Strimla de soltorkade. Fräs squashinkråm, lök, vitlök, mandel och tomater i olja i en stekpanna ca 5 minuter.
  3. Rosta brödet och riv det på rivjärn eller finhacka. Blanda grönsaksfräset med brödet. Blanda i örterna och smaka av med salt.
  4. Ställ squashbitarna i en ugnssäker form. Fyll dem med grönsaksfräs. Tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter.
  5. Tärna eller halvera tomaterna. Blanda dem med salt och socker.
  6. Blanda örter, vinäger, senap, äggulor och salt med mixerstav. Tillsätt oljan, lite i taget, och mixa till en tjock majonnäs.
  7. Stek biffarna i olja i en stekpanna ca 6 minuter på varje sida. Servera med squash, tomater och örtmajonnäs. Garnera med färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.