Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiff med koriander och kokosmjölk

 
Färsbiff med koriander och kokosmjölk Färsbiff med koriander och kokosmjölk
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här blev riktigt gott! För alla som älskar färsk koriander

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa korianderrötterna och finhacka, fräs tillsammans med vitlök och finhackad ingefära. Låt blandningen få lite färg, blanda med färsen, äggen och lite av kokosmjölken. Salta och peppra. Blanda väl och forma sedan till biffar. Stek i olja tills de fått fin färg. Lägg åt sidan. Häll inte bort skyn. Grovhacka paprikan och lägg i pannan tillsammans med resten av ingefäran. Fräs en stund tills ingefäran fått lämplig konsistens. Ju hårdare desto starkare. Häll på kokosmjölken och tamarindpastan, låt sjuda i några minuter.
  2. Lägg upp biffar på en bädd av hackad sallad och häll på såsen. Garnera med limeklyftor, korianderblad och tomat. Kanske också en liten klick keso på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.