Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiff med morotstzatsiki

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Morotstzatsiki är värt att pröva som tillbehör till andra maträtter också.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200˚C. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda färsen med salt, peppar, majsstärkelse och vatten. Forma till stora biffar, 1 per portion. Bryn biffarna i hälften av matfett i en stekpanna tills de fått fin färg. Stek klart i ugnen i ca 8 min. Tzatziki: Skala, riv och stek morötterna mjuka i resten av matfettet. Pressa över vitlöken. Låt fräset svalna av och blanda det med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar. Skiva tomaterna och skalad rödlök, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Servera biffarna med tzatsiki, tomatsallad och ris eller annat gryn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.