Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar i teriyakisås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustiga biffar i fin kombination med wok och nudlar och den underbara teriyakisåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet några minuter. Blanda i färsen, ägg, äggula, salt och peppar och rör till en smidig smet. Forma till 12 biffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna några minuter på varje sida tills de fått vacker färg. Sänk värmen och låt biffarna bli genomstekta.
  2. Sås: Fräs ingefära, vitlök och chili i olja. Häll över teriyakisåsen och koka upp. Vid servering, häll sås över biffarna och strö över sesamfrön och servera resten av såsen i en skål bredvid.
  3. Woka böngroddar, morötter, paprika och svamp. Koka nudlarna. Servera biffarna med nudlar och de wokade grönsakerna, strö över persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nilha 30 augusti 2009

    Mums mums! Riktigt gott! Hade champinjoner som svamp för det var vad jag hade hemma, skivade dem och hade i. Verkligen jätte gott och uppskattat bland vännerna också! Jag glömde sesamfröna iofs men jag saknade dem inte heller. Får jag komma ihåg nästa gång!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.