Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med ädelost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En av de godaste färsbiffar jag vet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs, ägg och potatismjöl till en smidig, men inte lös färs. Tillsätt lite vatten om smeten är för hård.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela upp smeten i 8 lika delar och forma till rundlar.
  4. Skär osten i 8 delar och vänd dessa i en blandning av lika delar paprikapulver och oregano. Placera dem på biffarna och vik ihop färsen över osten och forma till biffar.
  5. Stek biffarna på medelvärme i stekpanna tills de har en vacker brun färg. Ta upp dem och varmhåll.
  6. Bryn baconstrimlorna (i samma panna) tillsammans med schalottenlöken tills lökklyftorna känns mjuka och genomlagade. Tillsätt gurkan och fräs ihop blandningen en stund.
  7. Lägg upp biffarna. Placera en matsked av baconblandningen på varje biff. Servera med hemlagat potatismos och pressgurka.
  8. Bon appetit! :)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anastaziach 11 juni 2012

    Gjort detta ett par gånger inte haft i riktigt allt, hoppat baconet å så men de har varit riktigt gott :) Rekomenderas :)!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.