En av de godaste färsbiffar jag vet.
Instruktioner
- Blanda färs, ägg och potatismjöl till en smidig, men inte lös färs. Tillsätt lite vatten om smeten är för hård.
- Smaka av med salt och peppar.
- Dela upp smeten i 8 lika delar och forma till rundlar.
- Skär osten i 8 delar och vänd dessa i en blandning av lika delar paprikapulver och oregano. Placera dem på biffarna och vik ihop färsen över osten och forma till biffar.
- Stek biffarna på medelvärme i stekpanna tills de har en vacker brun färg. Ta upp dem och varmhåll.
- Bryn baconstrimlorna (i samma panna) tillsammans med schalottenlöken tills lökklyftorna känns mjuka och genomlagade. Tillsätt gurkan och fräs ihop blandningen en stund.
- Lägg upp biffarna. Placera en matsked av baconblandningen på varje biff. Servera med hemlagat potatismos och pressgurka.
- Bon appetit! :)
Publicerat den
29 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjort detta ett par gånger inte haft i riktigt allt, hoppat baconet å så men de har varit riktigt gott :) Rekomenderas :)!