Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med grönpepparsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Husmanskost men ack så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter.
  2. Tillsätt hackad lök, köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs.
  3. Forma färsen till biffar och stek dem i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Lägg biffarna på ett fat tills alla är stekta. Flytta sedan över alla biffar till stekpannan.
  4. Grönpepparsås: Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning. Koka upp under omrörning. Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt.
  5. Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt sjuda några minuter. Servera biffarna med kokt potatis och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Pirkko 10 mars 2011

    Tack för receptet, den var jättegott! Görs flera gånger. 5 poeng

  • mysan48 14 juni 2012

    Så smaskigt goda!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.