Husmanskost men ack så gott!
Instruktioner
- Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter.
- Tillsätt hackad lök, köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta samman till en smidig färs.
- Forma färsen till biffar och stek dem i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Lägg biffarna på ett fat tills alla är stekta. Flytta sedan över alla biffar till stekpannan.
- Grönpepparsås:
Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Tillsätt vatten, grädde, kalvfond och maizenaredning. Koka upp under omrörning. Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt.
- Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt sjuda några minuter. Servera biffarna med kokt potatis och en god sallad.
Publicerat den
7 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för receptet, den var jättegott! Görs flera gånger. 5 poeng
Så smaskigt goda!! :)