Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med rostade morötter & äppel-currysås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht och smakligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Biffarna: Skala och grovhacka löken. Skär osten i små kuber. Lägg färsen i en skål och blanda i löken, äggen, osten och mjölken (eller vattnet). Smaksätt med salt, peppar och lite socker. Forma till 4 tjocka biffar. Stek biffarna i smör eller margarin ca 5 minuter på varje sida.
  2. Morötterna: Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och dela dem i mindre bitar. Halvera vitlöken, och tryck till dem med sidan av en kniv. Lägg morötterna och vitlöken på en plåt och ringla över olivoljan. Salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Stick en kniv i morötterna för att känna när dom är lagom möra.
  3. Såsen: Riv äpplena på rivjärn och låt det rinna av en kort stund på hushållspapper.. Blanda med lätt crème fraiche, persilja, finhackad scharlottenlök, honung och curry. Smaksätt med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • EowynUndomiel 25 oktober 2008

    Verkar jättegott, o spännande med lite annorlunda sås !

  • Affanns 27 mars 2011

    Mycket gott och välkomponerat recept. Gjorde biffar på både nötfärs och vegefärs.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.