Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färserad lammstek med champinjoner

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott på påskbordet.

Ingredienser

Instruktioner

1. Bena ur lammsteken. Krydda inuti och utanpå med salt och peppar. 2. Skölj, ansa och hacka champinjonerna. Fräs hacket i matfettet i en stekpanna. Skala och pressa över vitlöken. Låt kallna. Blanda färsen med champinjonfräset. Tillsätt persilja och timjan. Krydda med salt och peppar. 3. Fyll steken med färsen och rulla ihop. Bind ett krympt bomullsgarn runt steken och stick i en köttermometer. Stek köttet i 175°C, 1-1 1/2 tim tills innertemperaturen är 65-70°C. Låt steken vila under folie ca 15 min innan den skärs upp. 4. Servera med rotfruktspytten och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.