Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsfylld aubergine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dofter av olivolja, citron och vitlök retar smaklökarna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Servera med potatismos eller ris och citronklyftor.
  2. Skölj auberginerna, skär bort fästet och dela dem på längden.
  3. Olja ett ugnssäkert fat och lägg auberginehalvorna med snittytan uppåt. Strö över salt och droppa över citron och olja.
  4. Sätt fatet i ugnen i 200 grader cirka 25 minuter eller tills auberginerna är mjuka. Låt dem svalna och gräv sedan försiktigt ut köttet med en tesked. Hacka löken.
  5. Stöt timjan, lagerblad och salt till ett fint pulver i en mortel. Skölj persiljan och hacka den.
  6. Värm olivoljan i en kastrull och tillsätt hackad lök och köttfärs. Fräs några minuter och tillsätt avrunnen tomat, kryddblandning, persilja och pressad vitlök. Låt koka under lock 8-10 minuter. Tillsätt ströbröd och auberginekött. Rör om väl och smaka av.
  7. Lägg aubergineskalen på ett oljat ugnssäkert fat och fyll dem med köttfärsröran. Skölj och skiva tomaterna och lägg dem över auberginehalvorna. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader cirka 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.