Dofter av olivolja, citron och vitlök retar smaklökarna!
Instruktioner
- Servera med potatismos eller ris och citronklyftor.
- Skölj auberginerna, skär bort fästet och dela dem på längden.
- Olja ett ugnssäkert fat och lägg auberginehalvorna med snittytan uppåt. Strö över salt och droppa över citron och olja.
- Sätt fatet i ugnen i 200 grader cirka 25 minuter eller tills auberginerna är mjuka. Låt dem svalna och gräv sedan försiktigt ut köttet med en tesked. Hacka löken.
- Stöt timjan, lagerblad och salt till ett fint pulver i en mortel. Skölj persiljan och hacka den.
- Värm olivoljan i en kastrull och tillsätt hackad lök och köttfärs. Fräs några minuter och tillsätt avrunnen tomat, kryddblandning, persilja och pressad vitlök. Låt koka under lock 8-10 minuter. Tillsätt ströbröd och auberginekött. Rör om väl och smaka av.
- Lägg aubergineskalen på ett oljat ugnssäkert fat och fyll dem med köttfärsröran. Skölj och skiva tomaterna och lägg dem över auberginehalvorna. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader cirka 20 minuter.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar