Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsfylld ugnspannkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det är bra buffémat, bra supémat, bra på picknicken, bra mat för många. En fräsch grönsallad är det enda som krävs till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ta fram en långpanna. Smält margarinet och häll det i pannan.
  3. Vispa ihop pannkakssmeten och häll den i långpannan. Grädda pannkakan i 225° i ca 25 min. Vänd upp den på smörpapper och låt den kallna.
  4. Fräs löken med lite margarin i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den fräsa tills den är smulig. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt färsen småkoka tills vätskan från tomaterna kokat in och röran är ganska fast.
  5. Bred ut färsen över pannkakan. Rulla ihop den till en tjock rulle och lägg den på en plåt. Strö på osten och gratinera hastigt i 275° övervärme tills osten smält.
  6. Skär den i skivor när det är dags att äta.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Emma2 11 juli 2009

    Lite mer kryddor tar jag i nästa gång men annars en god och snabb maträtt som kan serveras vid många olika tillfällen. Tackar för tipset!

  • Maithai 6 augusti 2009

    Måste tacka för ett mkt bra recept! Enkelt och gott! Jag kryddade upp min färs med lite extra chili och vitlök:) Hade ugnspannkakan som picknick mat och den blev uppskattad utav samtliga. Vi kommer definitivt att ha denna rätt på vår meny igen:)

  • eva_jonte 7 september 2009

    mkt gott! som crepes nästan ju - fast man slipper stå och steka crepes till förbannelse ;-) kryddade extra med 2 vitlöksklyftor, cayennepeppar, paprikapulver, italiensk salldskrydda och så en massa extra tomatpuré. samt 1 köttbuljongtärning och lite vatten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.