Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsfyllda champinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En förrätt med det där lilla extra. I den milda svamphatten gömmer sig en läcker och oemotståndlig fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta champinjonerna rena. Sätt ugnen på 175 grader. Skär av alla mörka fläckar på hatten. Vrid försiktigt av foten utan att skada hatten. Skär av kanterna på brödskivorna. Tärna brödet fint och bryn tärningarna i 1 tsk matfett. Låt det svalna.
  2. Blanda samman färs, kryddor, äggulor, salt, peppar och vitlök till en jämn smet. Blanda ner brödtärningarna i färsen.
  3. Smörj en stor, eldfast ugnsform. Ställ ner champinjonhattarna med öppningen uppåt. Fyll champinjonerna med färsen.
  4. Häll över grönsaksbuljongen och strö över parmesanosten. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Servera pain riche och en tomatsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.