- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En lättlagad gryta med lyxig känsla!
Instruktioner
- Klipp baconet i strimlor, skiva purjon och hacka löken. Stek detta tillsammans med svampen till svampen slutat avge vätska. Bryn färsen. Lägg över alltsammans i en gryta. vispa ur stekpannan med lite grädde som får koka ihop med buljongtärningen. Slå över detta i grytan. Riv osten direkt i grytan och slå på resten av grädden. Krydda efter behag. Låt grytan puttra i 5-10 minuter eller tills osten är helt smält. Servera med pasta eller ris och en fräsch sallad.
- Tips! Byt gärna ut färsen mot ren- eller älgskav för en "vildare" känsla!
- Smaklig måltid!
Publicerat den
22 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt underbar gryta! Lätt men endå fantastiskt god Tack för detta super recept!
Mums! Har precis lagat denna goda och lättlagade gryta. Kommer att lagas många gånger.