Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsgryta med ädelost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lättlagad gryta med lyxig känsla!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp baconet i strimlor, skiva purjon och hacka löken. Stek detta tillsammans med svampen till svampen slutat avge vätska. Bryn färsen. Lägg över alltsammans i en gryta. vispa ur stekpannan med lite grädde som får koka ihop med buljongtärningen. Slå över detta i grytan. Riv osten direkt i grytan och slå på resten av grädden. Krydda efter behag. Låt grytan puttra i 5-10 minuter eller tills osten är helt smält. Servera med pasta eller ris och en fräsch sallad.
  2. Tips! Byt gärna ut färsen mot ren- eller älgskav för en "vildare" känsla!
  3. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Elin84 28 mars 2008

    Helt underbar gryta! Lätt men endå fantastiskt god Tack för detta super recept!

  • hellea 3 januari 2010

    Mums! Har precis lagat denna goda och lättlagade gryta. Kommer att lagas många gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.