Oxrulader hör till de verkliga husmansfavoriterna.
Prova den här snabba varianten med nötfärs och middagen är gjord på ett kick!
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör tills den är mjuk.
Hacka ansjovis och tillsätt den samt persiljan.
Låt svalna.
- Blanda färsen med 1/2 tsk salt och 1 /2 tsk peppar.
Dela färsen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund platta, lägg fyllning i mitten av varje platta, vik upp färsen runt fyllningen och forma till biffar.
- Stek biffarna i brynt matfett i en stekpanna 3-4 minuter per sida. Ta upp dem.
- Koka upp ingredienserna till såsen. Red av med majsstärkelse och lägg ner ruladerna att puttra några minuter.
- Bjud med potatis, inlagd gurka och sallad.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smällgott! Allesverloren Tinta Barocca (nr 12002) från Sydafrika för 109:- till gjorde inte saken sämre... dyrt men ett favoritvin!