Köttfärs och lövbiff ihop gör att denna rätt är väldigt god.
Instruktioner
- Låt ströbrödet svälla i ca 10 min i vattnet. Tillsätt salt och peppar. Blanda i persilja, finhackad lök, pepparrot och köttfärs.
- Kläm med hjälp av fuktiga fingrar ut färsen ca 3 mm tjockt på lövbiffsskivorna. Rulla ihop till rulader och fäst med köttstickor eller tandpetare.
- Bryn dem vackert bruna och efterstek på svag värme i stekpannan, 10-15 minuter beroende på hur tjocka ruladerna är. Skär ruladerna i ca 2 cm breda sneda skivor innan de serveras.
- Rostade rotsaker:
Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem i en långpanna och ringla över lite olja.
Strö på lite gourmetsalt.
- Rosta rotsakerna och fänkålen i 225 grader varm ugn ca 30 minuter eller tills de är mjuka.
- Skysås:
Blanda fond och vatten. Koka upp och tillsätt créme fraiche. Red av med maizenaredning. Smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger.
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar