Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsk frukt i likör- och vaniljlag

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varma plommon och persikor spetsas med konjak. 202 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt plommon och persikor och låt koka långsamt ca 1 minut. Ta upp frukten och spola den i kallt vatten, skala och klyfta den. Koka upp 1 dl vatten med sockret i en kastrull.
  2. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt både frön och stång till sockerlagen. Låt lagen sjuda tills sockret löst sig.
  3. Tillsätt frukterna i lagen, låt sjuda 3-4 minuter. Lyft ur vaniljstången och ställ lagen att svalna. Tillsätt konjak eller likör till lagen och rör om försiktigt.
  4. Servera frukten med vaniljglass eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.