Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsk pasta smaksatt med morot

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Jag har inte alltid gillat färsk pasta. Jag har alltid varit pastafreak med torkad pasta har alltid kommit före. Nu försöker jag komma på lite annorlunda pastarecept så att jag kan börja använda färsk pasta igen. Här med morot. Vill du ha degen grönprickig kan du tillsätta finhacka spenat eller någon ört.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv moroten så fint du kan. Blanda moroten med 1½ dl av mjölet i en bunke och rör runt till allt mjöl och morot har blandat sig.
  2. Tillsätt ägg och rör till det blir en klibbig smet. Tillsätt vatten och mjöl och knåda till en smidig deg uppstår (tillsätt ev lite mer mjöl om degen fortfarande är lite kladdig).
  3. Låt degen vila inlindad i en kökshandduk i ett par minuter innan du börjar kavla ut den, helst med pastamaskin.
  4. Koktid beror på tjockleken på pastan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.