Den som tycker om tonfisksåsen är det bästa med vitello tonnato kommer att gilla den här dippsåsen.
Instruktioner
- Tvätta potatisen grundligt under rinnande vatten, borsta om det behövs. Koka under lock i vatten ca 25 minuter, låt potatisen sedan rinna av, lägg tillbaka dem i kastrullen och håll dem varma med locket på.
- Låt undertiden tonfisken rinna av i ett durkslag, tvätta citronen i hett vatten, torka av den och riv skalet och pressa ur saften.
- Rör ihop yoghurten i en skål med majonnäs och citronsaft. Mosa tonfisken en aning med en gaffel och rör ner i yoghurtblandningen. Smaka av dippen med salt, peppar och vänd ner kaprisen.
- Skölj persiljan och skaka av vattnet, spara några blad till dekoration, hacka resten grovt.
- Hetta upp olja och smör i en stekpanna, bryn potatisen snabbt. Lägg i rivet citronskal och hackad persilja, smaka av med salt och peppar.
- Servera potatisen med tonfiskdippen.
Dekorera med persilja och ha en skål med citronklyftor till hands.
Publicerat den
26 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar