Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färska frukostbröd

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Bröden står färdigjästa i kylen på morgonen. Grädda dem och njut av färska bröd till frukosten. Blir 20 st.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, kli, socker, salt och matfett till en smulig deg. Lös upp jästen i lite av mjölken och blanda ner i massan tillsammans med resten av mjölken och det lätt uppvispade ägget. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Rulla ut till en längd, ca 40 cm. Skär den i 20 bitar och lägg dem med snittytan ner på en smord plåt. Täck med bakduk el plastfilm. Låt dem jäsa i kyl el sval över natten.
  2. På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med filmjölk, strö på vetekli och grädda ca 10 minuter, mitt i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sannis87 6 mars 2009

    Var supergoda! Jätte enkla att göra och perfekt när man vill ha nybakt till frukost! Undrar dock om man kan lägga på lite pumpafrön istället för vetekli utan att de "ramlar" av!?

  • Maijuuliina 10 april 2010

    Provade denna recept idag. Super gott med färska frukostbullar. Mina barn mumsade i sig dessa med aptit. Tackar för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.