Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färska frukter och grönsaker

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett bra sätt att få barn att äta grönsaker om man har problem med det. Mycket bra på utflykter, själv har jag gjort i ordning det här att äta under segling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär allt i lagom stora "munsbitar". Dela apelsinen i klyftor eller skär dem till lagom stora bitar. De urkärnade paprikorna delas i bitar, ca 2x2 cm. Äpplena kärnas ur och delas i tunna klyftor.
  2. Ingredienserna varieras efter årstid och smak, t. ex. med sommarens bär och grönsaker, även bönor, kikärtor, nötter och frön är bra att lägga till. Ibland har jag också haft svarta oliver och den som gillar gröna kan ju ta det. Kombinationen svarta oliver och morotsstavar tycker jag är mycket gott.
  3. Om så önskas kan man ha några dipsåser anpassa efter smak.
  4. Allt serveras med känsla för ögonfröjd som en palett av färg och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.