Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färska primörer med grillbiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oj så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Koka ihop grädden till 2 dl. Skär bort kanten på 200 g getost. Smula osten och vispa ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skrubba potatisen och lägg ner den i det kokande vattnet. Sjud ca 15 minuter.
  3. Skala försiktigt den vita sparrisen med potatisskalare. Låt gärna sparrisen ligga ner mot bänken eller handleden när du skalar, så bryts den inte så lätt.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull. Förväll först den vita sparrisen 5-8 minuter, ta upp med hålslev och förväll sedan den gröna sparrisen 3-5 minuter.
  5. Ansa rädisorna och förväll dem 1 minut. Blanda grönsakerna i en gratängform och ringla över knappt hälften av såsen. Smula över resten av getosten.
  6. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Sätt in fatet med grönsaker högt upp, strax under det glödande elementet, och gratinera 5-8 minuter. Garnera med timjan.
  7. Hetta under tiden upp en grillpanna eller utegrillen. Olja köttet lätt, salta och peppra. Grilla 2-3 minuter på var sida.
  8. Servera köttet med de gratinerade vårprimörerna och resten av den krämiga getostsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.