Sås: Koka ihop grädden till 2 dl. Skär bort kanten
på 200 g getost. Smula osten och vispa ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skrubba
potatisen och lägg ner den i det kokande vattnet. Sjud ca 15 minuter.
Skala försiktigt den vita sparrisen med potatisskalare. Låt gärna sparrisen ligga ner mot bänken eller handleden när du skalar, så bryts den inte så lätt.
Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull. Förväll
först den vita sparrisen 5-8 minuter, ta upp med hålslev och förväll sedan den gröna sparrisen 3-5 minuter.
Ansa rädisorna och förväll dem 1 minut.
Blanda grönsakerna i en gratängform och ringla över knappt hälften av såsen. Smula över resten av getosten.
Sätt ugnen på grill och högsta värme. Sätt in fatet med grönsaker högt upp, strax under det glödande
elementet, och gratinera 5-8 minuter. Garnera med timjan.
Hetta under tiden upp en grillpanna eller utegrillen. Olja köttet lätt, salta och peppra. Grilla 2-3 minuter på var sida.
Servera köttet med de gratinerade vårprimörerna
och resten av den krämiga getostsåsen.