Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färska rödbetor gratinerade med apetina

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Super gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalen. Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat.
  2. Sätt ugnen på grill. Strö osten över rödbetorna. Gratinera högst upp i ugnen ca 5 min. Ringla över honung och strö över timjan. Servera med lufttorkad skinka och bröd.
  3. Tips! Prova gärna den svenska lufttorkade skinkan.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • famsallstrom 1 augusti 2008

    Läcker enkel rätt. Passar som lunch, middag eller kvällsmat eller varför inte som förrätt (räcker då till fler portioner). Det går också bra att koka stora rödbetor som man sen delar i mindre bitar. Denna rätten kräver ett gott bröd.

  • Frida_a 5 oktober 2008

    Jättegott! Sist jag gjorde det så blandade jag fetaosten med kesella och klickade sedan ut på rödbetorna, det blev jättegott!

  • ChristerC 11 september 2009

    Oj! Såå gott... Serverade detta som tillbehör till en serranolindad kycklingfile, lite smörstekta kantareller o lite mandelpotatis...... Kanon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.