Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalen. Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat.
Sätt ugnen på grill. Strö osten över rödbetorna. Gratinera högst upp i ugnen ca 5 min. Ringla över honung och strö över timjan. Servera med lufttorkad skinka och bröd.
Tips! Prova gärna den svenska lufttorkade skinkan.
Läcker enkel rätt. Passar som lunch, middag eller kvällsmat eller varför inte som förrätt (räcker då till fler portioner).
Det går också bra att koka stora rödbetor som man sen delar i mindre bitar.
Denna rätten kräver ett gott bröd.
Frida_a5 oktober 2008
Jättegott! Sist jag gjorde det så blandade jag fetaosten med kesella och klickade sedan ut på rödbetorna, det blev jättegott!
ChristerC11 september 2009
Oj!
Såå gott...
Serverade detta som tillbehör till en serranolindad kycklingfile, lite smörstekta kantareller o lite mandelpotatis......
Kanon.
Läcker enkel rätt. Passar som lunch, middag eller kvällsmat eller varför inte som förrätt (räcker då till fler portioner). Det går också bra att koka stora rödbetor som man sen delar i mindre bitar. Denna rätten kräver ett gott bröd.
Jättegott! Sist jag gjorde det så blandade jag fetaosten med kesella och klickade sedan ut på rödbetorna, det blev jättegott!
Oj! Såå gott... Serverade detta som tillbehör till en serranolindad kycklingfile, lite smörstekta kantareller o lite mandelpotatis...... Kanon.