Lökblad med färsfyllning tillhör den traditionella, svenska husmanskosten, precis som sina kusiner kåldolmarna. Löken förvälls först och får en mycket mild och fin smak.
Instruktioner
- Skala lökarna och koka dem hela i lättsaltat vatten i 10 minuter. Låt dem svalna.
- Under tiden gör du fyllningen. Blanda samman färsen med potatismjöl, grädde eller mjölk, vatten, salt och peppar.
- Skär ett snitt genom halva löken och lossa lökbladen aningen från varandra. Ta bort de innersta bladen och fyll lökarna med färsen. Fäst ihop löken med en tandpetare.
- Smält matfettet i en stekpanna och bryn lökdolmarna väl runt om. Lägg efter hand över dem i en gryta. Späd med lökspad och smaksätt med lite soja. Låt lökarna eftersteka under lock på svag värme, ca 25 minuter.
- Ta upp lökdolmarna och ta bort tandpetarna. Servera lökdolmarna ur grytan med sin sky.
Publicerat den
2 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar