Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsknyten

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En bjudrätt som går att förbereda i god tid, bara sätta in i ugnen när gästerna kommit.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop fläskfärs, ägg, lök och kryddor. Arbeta färsen jämn och smidig. Rör smöret tillsammans med gorgonzolaosten. Lägg en klick färs på varje skinkskiva, gör en fördjupning i färsen och lägg i ostfyllningen, men se till att färsen täcker runt. Vik skinkan runt färsen och forma till knyten. Lägg dem med skarven nedåt i smord ugnsäker form. Blanda grädde och chilisås och häll över knytena i formen. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen på 200 grader i 20- 25 minuter. Garnera vid serveringen med tomater och något grönt t ex basilikablad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • camillaberget 9 oktober 2009

    Samma recept har jag fått av en släkting för länge sen och det är en rätt som alla älskar. Jag kan vara utan osten ovanpå, blir mest geggigt. Ingen smalmat men perfekt till bjudning med lite pressad potatis. Älskar det.

  • LEDIVO 9 oktober 2009

    Vi var fem som provade denna rätt. Tre satte betyg 4 och två betyg 5, så det blir en stark 4:a. Jag använde blandfärs istället för fläskfärs och bytte 1 dl av grädden till 4 % matlagningsgrädde. Annars följde jag receptet. Alla var överens om att vi ska återkomma till denna rätt. //KAROLO

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.