Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskost à la Mia

(1 kommentar)  
Skriv ut

Den här ostmassan håller ungefär 10% fett och är lite torrare i smaken än den med 17% fetthalt. Lite olika smaksättningar ges som förslag nedan. Grundreceptet är samma såklart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll filmjölken i en kastrull. Värm under omrörning till ca 50°. Mät helst med hushållstermometer. Placera en stor kaffebryggtratt med pappersfilter över ett litermått eller en tillbringare. Låt vasslan rinna av. Det tar 3-4 timmar. Blanda massan med saltet. Smaksätt med någon av smaksättningsförslagen, eller dela ostmassan och smaksätt de olika bitarna med olika saker.
  2. Vasslan kan användas som degspad till matbröd
  3. Man kan också om man vill, blanda i lite gräddfil i ostmassan. Det blir lite krämigare och mer lätt att breda då.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lilla-askan 19 augusti 2009

    precis vad jag var ute efter, har lagat färskost för många år sedan och glömt...tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.