Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskost naturell

(1 kommentar)  
Skriv ut

Tycker du om bredbara ostar? Sådan ost kan man lätt göra själv och få i varierade smaker. Korrigerat med förslag på smaksättning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll yoghurten i en kastrull och värm upp under omrörning på spis tills fingerljummen, dra av från värmen och stäng av plattan.
  2. Ta ett kaffefilter och placera i bryggartratt, sil eller liknande och placera över en tillbringare. Vill du ha två olika smaker på din ost så riggar du upp två kaffefilter att sila yoghurten igenom.
  3. När du kontrollerat att allt står stadigt så fyll upp filtret med den uppvärmda yoghurten, du kommer att få fylla på i omgångar eftersom allt inte får plats samtidigt. Låt sedan stå och rinna av i minst tre timmar eller över natten.
  4. När yoghurten runnit av har du kvar en fast krämig ostmassa i filtret som är klar att smaksätta. Flytta över ostmassan till en glasskål och smaksätt med salt, 2 krm per skål om du valt att göra två ostar.
  5. Du har nu en naturell färskost som du kan smaksätta fritt efter eget huvud.
  6. På bifogad bild är ostar kryddade med paprikapulver respektive pepparmix enligt ingrediensförteckningen, bäst är att prova sig fram till önskad kryddstyrka. Nästa gång jag tillreder färskost ska jag prova att smaksätta med pepparrot, kantarellmjöl eller klippt persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hermana 27 januari 2010

    Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.