Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskostparfait med mynta- och sirapsinlagda jordgubbar.

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den knapriga cornflakesbotten är mycket god till färskostparfaiten med kardemumma. De marinerade jordgubbarna får lite kolasmak av den mörka sirapen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Vispa smör och florsocker. Krossa flingorna och blanda med smöret. Klä en avlång form, ca 1½ liter, invändigt med plastfolie och tryck ut blandningen. Ställ i kylen.
  2. Smet: Vispa grädden lätt med kardemumma. Blanda färskost, florsocker och äggulor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda samman allt till en smet. Häll smeten i formen med cornflakesbotten och ställ i frysen minst 4 timmar före servering.
  3. Jordgubbar: Snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Blanda jordgubbarna med citronskal, mynta och sirap.
  4. Låt parfaiten stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan du serverar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.