Den knapriga cornflakesbotten är mycket god till färskostparfaiten med kardemumma. De marinerade jordgubbarna får lite kolasmak av den mörka sirapen.
Instruktioner
- Botten: Vispa smör och florsocker. Krossa flingorna och blanda med smöret. Klä en avlång form, ca 1½ liter, invändigt med plastfolie och tryck ut blandningen. Ställ i kylen.
- Smet: Vispa grädden lätt med kardemumma. Blanda färskost, florsocker och äggulor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda samman allt till en smet. Häll smeten i formen med cornflakesbotten och ställ i frysen minst 4 timmar före servering.
- Jordgubbar: Snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Blanda jordgubbarna med citronskal, mynta och sirap.
- Låt parfaiten stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan du serverar.
Publicerat den
6 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar