Sommarkänsla perfekt för grillbuffén.
Färskpotatis med säsongens primörer med smak av citrus, dill och honung.
Instruktioner
- Skär potatisen i tjocka skivor och koka upp den i rikligt med saltat vatten med mycket dill.
Dra kastrullen från värmen, när potatisen kokat upp och låt den bli klar på eftervärmen.
Ett visst tuggmotstånd bör finnas kvar i potatisen.
- Slå bort vatten och dillstjälkar.
Lägg potatisen i en skål och slå över olja.
Riv skalet tunt från en halv citron och pressa i juicen.
Salta, peppra och tillsätt lite flytande honung.
Vänd försiktigt.
- Låt sparris och bönor få ett uppkok i lättsaltat vatten.
Slå av kokvattnet och kyl grönsakerna genast i kallt vatten.
Blanda alla grönsakerna med potatisen.
- Naturligtvis kan man välja andra grönsaker om man vill.
Lite mustigare sallad får man om man tillsätter 2 msk cidersenap eller riven pepparrot.
Publicerat den
23 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar