Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatis och västerbottenpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott till kräftskivan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Blanda smör, vetemjöl, salt och kallt vatten till en deg i bunke och låt svalna i kyl cirka 30 minuter.
  2. Värm ugn till 200 grader. Platta ut degen i pajformen och förgrädda pajskalet i 12 minuter.
  3. Blanda potatis, ost och örter i pajskalet och blanda mjölk, ost och kryddor till en äggstanning och häll över.
  4. Grädda pajen i 45 minuter. Pensla med ett ägg cirka 10 minuter innan pajen är klar.
  5. Servera gärna denna paj tillsammans med kräftor, vitt bröd och en stark ost!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.