Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsksaltad gurka

 
Skriv ut

Denna inläggning har jag ärvt frå farfar, min pappa och mina två farbröder som alla gjorde lika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gurkorna i blöt ett par timmar. Blanda vatten, salt, socker.
  2. Täck bottnen väl i en stor kruka eller glasburk med dubbelt så mycket Klarbärslöv som Svarta Vinbärslöv. Toppa med några dillkronor.
  3. Varva gurkor och krondill och avsluta med krondill. Häll på lagen. Gurkor och dill skall vara väl täckta med vätska.
  4. Lägg i pepparoten (för att den färsksaltade gurkan skall hålla sig längre) Täck krukan med ett lock eller tallrik och förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.