Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färslåda med potatistäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god vardagsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och fräs den under omrörning på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt färs och peperoni. Bryn på stark värme i 4 minuter tills all vätska dunstat bort. Bryt sönder ev klumpar med en gaffel. Rör ner oreganon och ställ åt sidan.
  2. Skala potatisarna och skär dem i skivor på ca 3 mm. Koka skivorna i en kastrull i 3 minuter eller tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Häll av igen. Lägg hälften av potatisskivorna i botten av en 1 ½ liters ugnsfast form. Lägg över köttfärsblandningen och toppa med resten av potatisen. Strö över ost och häll på grädden. Ugnsbaka i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.