Här är köttfärsälskarens lågkalorifavorit - mager färs blandas med orientaliska kryddor. Prova den redan i kväll!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Pensla en stor långpanna lätt med olja. Skölj och finhacka vårlöken. Skala och pressa vitlöken.
- Blanda färsen i en stor skål. Tillsätt ströbröd, buljong och tamari- och sojasås, vårlök, vitlök och ägg. Blanda väl.
- Forma 6 små, ovala köttfärslimpor av smeten. Lägg dem på den förberedda plåten. Grädda färsen i ugnen tills de är gyllenbruna och genomgräddade, ca 60 minuter.
- Gör under tiden iordning wokgrönsakerna enligt förpackningens anvisningar. Täck över och håll dem varma.
- Lägg upp grönsakerna på ett stort serveringsfat. Placera köttfärslimporna ovanpå grönsakerna. Garnera med finhackad vårlök och servera genast.
- Tamarisås är en typ av soja, men den är intensivare i smaken och mera tjockflytande än vanlig sojasås. Du hittar den i asiatiska butiker.
Publicerat den
10 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar