Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färspiroger

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

4 st Goda piroger till buffén eller vickning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt smördegsplattorna tina enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Bryn lite i taget av färsen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  4. Rör ner salt, senap och vispgrädde. Låt koka några minuter.
  5. Skala och hacka äggen och blanda ner dem i färsen.
  6. Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek. Ta ut 8 rundlar med mått, 12-15 cm i diameter. Fördela köttfärsen på 4 av rundlarna. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Lägg restterande rundlar över och tryck ihop kanterna. Pensla med ägg.
  7. Lägg pirogerna på en plåt. Grädda i ugnen, 10-12 minuter.
  8. Servera med t ex en sallad och inlagd gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.