Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färspytt med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färs är en perfekt ingrediens i pytter av olika slag. Här använder man en smakrik viltfärs, men du kan ersätta den med nötfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av om du använder burksvamp. Grovhacka svampen. Skölj, tärna ur och tärna äpplet.
  2. Smält matfettet i en stekpanna. Bryn lök, svamp och äpple i 3-5 minuter. Tillsätt sedan färsen och dela den med en trägaffel så att den blandas och bryns. Krydda med salt och peppar och späd med buljong.
  3. Låt pytten sjuda några minuter och strö över hackad persilja.
  4. Hacka saltgurkorna. Smaksätt crème fraichen med gurkan och dijonsenap. Servera såsen till pytten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.