Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färstournedos med dragonsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnsgratinerad biff med täcke av champinjoner och en god sås! Servera med ugnsbakade rotfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman färs med ägg, salt och peppar. Forma 4 runda biffar och vira en baconskiva runt varje biff. Fäst ev. med en tandpetare. Stek biffarna i smör, lägg dem sen i en smord ugnsfast form.
  2. Skala och finhacka gula löken. Ansa och finhacka champinjonerna. Fräs svamp och lök i lite smör. Tillsätt senap och grädde och låt det puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Fördela svampröran över biffarna. Lägg på riven ost. Gratinera i 175 graders ugnsvärme under tiden du gör såsen.
  3. Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt mjöl och tomatpurè. Späd med lite buljong i taget och vispa till en slät sås. Tillsätt soja, dragon och vinäger. Låt såsen puttra 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Monika46 8 januari 2009

    Ser vekligen gott ut. Skall prova att göra detta i helgen, sen kommer betyget:-) Kram Monika

  • Praneg 16 januari 2009

    Det inte bara ser gott ut, det smakar utomordentligt. Detta recept kommer att användas flera gånger, frun håller med

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.