Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fågelbon /Droppkakor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

På finska kallas dessa för Tippaleivät. Bjud kall SIMA till. Ett måste på Valborgsmässoafton!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ägg och socker utan att vispa, tillsätt jäst + mjölk samt vetemjölet. Låt stå och jäsa.
  2. Värm kokosfettet, sänk en såsslev med hälften olja i kastrullen. Spruta ca 2 msk deg ur en pappersstrut så att ett "fågelbo" bildas i sleven. Vänd "fågelboet" och låt den bli ljusbrun. Lägg de färdiga bekelser på hushållspapper och när de kallnat, pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.