Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fågelbon med honung och nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kanske inte barnens favorit, men värt att prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i pastan och koka tills den har lagom tuggmotstånd. Låt den rinna av noga i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt smöret och rör ned det noga i pastan. Låt det svalna.
  2. Ställ 4 små formar med eller utan botten på en bakplåt. Dela pastan i 8 lika stora delar och lägg 4 av delarna i formarna. Tryck ned pastan lite lätt. Lägg på hälften av nötterna och täck med resten av pastan.
  3. Grädda fågelbona i 180 grader i ca 45 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
  4. Blanda under tiden socker, honung och vatten i en kastrull och koka upp på svag värme. Rör hela tiden tills sockret smält helt. Låt blandningen sjuda ca 10 minuter, tillsätt citronsaften och sjud i 5 minuter till.
  5. Lossa försiktigt fågelbona ur formarna och lägg upp på serveringsfat. Häll över honungslagen och toppa med resten av pistaschnötterna. Låt fågelbona svalna helt innan de serveras med grekisk yoghurt blandat med honung och vaniljsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.