Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fågelbon med mandelägg

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Söta och sunda fågelbon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop alla ingredienser till fågelbona med händerna i en skål. Tryck ut degen till små bon i en minimuffinsform eller forma dem bara med händerna. Ställ in i kylen i 30 minuter.
  2. Mandelägg: Smält chokladen försiktigt i en skål i mikron, 30 sekunder i taget. Lägg i mandlarna och blanda runt tills de är täckta. Lägg mandlarna med hjälp av en gaffel på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och ställ sedan i kylen tills chokladen har stelnat.
  3. Ta ut fågelbona från formen och ringla över lite mörk choklad som finns kvar från mandlarna. Placera sedan ett par chokladmandlar i boet likt ägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.