Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fajitapaj med pizzasallad

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Underbart god paj som blivit en favorit rätt här hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kycklingen i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingstrimlorna till fin färg. Tillsätt paprika, lök och fajitakrydda. Stek under omrörning i någon minut till.
  3. Tryck ut pajdegen i en passande pajform och nagga hål med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Vispa lägg ihop äggen med mjölk och créme fraiche. Fördela fajitafyllningen på pajskalet och skeda på tacosåsen. Häll över äggstanningen och dra med en gaffel i fyllningen så att äggstanningen rinner ner. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca 35 minuter.
  5. Pizzasallad: Finstrimla vitkålen och krama runt med salt. Låt stå i minst 30 minuter. Krama ut vätskan som bildats och blanda kålen med olja, vitvinsvinäger och svartpeppar. Smaka eventuellt av med socker eller honung.
  6. Servera pajen med pizzasalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.