Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falafel

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och blötlägg kikärterna över natten (10-12) timmar. Låt dem rinna av väl, skölj noga och låt rinna av igen. Mal kikärterna till en pasta i en matberedare eller kvarn. Tillsätt citronsaften, färsk koriander, persilja och vitlök. Rosta kryddorna lätt i en stekpanna, krossa dem i mortel och tillsätt dem i kikärtsblandningen. Blanda alla ingredienserna i mixer eller matberedare. Krydda väl och forma blandningen till 12 valnötsstora bollar. Stek ungefär 4 bollar i taget. Vänd dem hela tiden tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper och håll dem varma. Vill man inte bara ha falaflarna som tilltugg på julbordet kan man äta dem på brukligt vis - tillsammans med en blandad sallad i pitabröd. Då passar Tahinisås till det.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gnopps 24 april 2011

    God smak men blev tyvärr alldeles för mjuka, kanske mindre citronsaft vore bättre?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.