Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falafel a la Jonna

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Vem gillar inte falafel när den är hemgjord? =) Det är bara köpt falafel som kan smaka väldigt torrt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör kikärter, lök, vitlök, bröd, persilja, kryddor, bakpulver, vetemjöl och salt i en mixer. Det ska gå att forma smeten till bollar eller biffar, så den får inte var för lös. Rulla/vänd bollarna/biffarna i ströbröd. Gör klart alla innan du börjar steka eller fritera. stek eller fritera dem sedan tills de är gyllen bruna.
  2. Servera i pitabröd med färska grönsaker till och gärna lite youghurt som kryddats med vitlök och lite salt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Maripoosa 13 november 2008

    Gott recept på falafel! Tack till dig :)

  • Knotas 20 december 2011

    Detta är världens bästa falafelsmet och som tur var den första jag testade. Alla jag har bjudit på denna falafel har tyckt att den varit supergod! Väldigt saftig, vilket jag gillar eftersom jag avskyr när det är torrt.

  • Knotas 20 december 2011

    Detta är världens bästa falafelsmet och som tur var den första jag testade. Alla jag har bjudit på denna falafel har tyckt att den varit supergod! Väldigt saftig, vilket jag gillar eftersom jag avskyr när det är torrt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.