Jätte gott att äta, och det finns färdglagat i frys...bara värma i micro eller steka dom i pannan någon minut så blir dom ännu godare. Funkar fint til picknick.
Falafel kallas de goda kikärtsbullarna från Mellersta Östern. De välkryddade bullarna blir allt populärare även i Sverige och serveras ofta i varmt pitabröd.
Instruktioner
- Rensa kikärterna och skölj dem. Lägg dem i en skål och häll över ca 1 1/2 liter kallt vatten. Låt ärterna stå och dra minst 8 timmar (gärna över natten).
- Häll bort vattnet och lägg kikärterna i en kastrull. Tillsätt ca 1 liter vatten och lagerblad. Låt ärterna koka ca 40-50 minuter eller tills de är mjuka. Häll bort vattnet. Skala rödlök och vitlök. Dela lökarna i mindre bitar.
- Finhacka lökarna i mixer eller matberedare. Tillsätt kikärter, kryddor, persilja, salt, ströbröd och bakpulver. Kör till en slät massa. Smaka av. Låt massan stå kallt ca 1 timme.
- Forma små bullar med hjälp av en matsked. Stek bullarna i varm olja tills de är gyllene runt om. Lägg dem på papper som kan suga åt sig överflödigt fett.
- Bjud kikärtsbullarna varma med ljummet pitabröd, sallad, yoghurt, tomatskivor och skivad slanggurka
Publicerat den
27 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar