Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falafel med apelsin couscous och mynta yoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Den som vill byter falafel mot grillad kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Myntayoghurt: Skala, halvera och kärna ur gurkan, hyvla den tunt med en osthyvel. Plocka myntan (spara lite till garnering) Skala och finhacka vitlöken. Skrubba apelsinen i ljummet vatten och riv skalet. Blanda gurka, mynta, vitlök och apelsinskal med yoghurt, honung, salt och peppar.
  3. Couscous: Sjud buljongen. Häll den över couscousen. Pressa apelsinen och tillsätt apelsinsaften. Lägg på locket. Ställ att svälla i 5 minuter. Skala och riv moroten, tillsätt couscousen.
  4. Värm pitabrödet i mikro, brödrost eller stekpanna. Fyll brödet med sallad, couscous och falafel. Strössla över mynta och lingon. Servera med mynta yoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.