Vegetariskt och kryddigt.
Instruktioner
- Kärna ur och hacka tomaterna fint. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur hacka chilifrukten, använd plasthandskar. Kärna ur och hacka även paprikan. Hacka korianderbladen fint. Låt kikärterna rinna av.
- Hetta upp 2 msk olja i en panna. Fräs lök, vitlök, chili, paprika och spiskummin 5 min. Lägg sedan över blandningen i en matberedare. Tillsätt ströbröd, ägg, kikärter och koriander. Salta och peppra. Mixa en kort stund.
- Torka ur stekpannan. Forma med våta händer 24 bullar. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek bullarna på medelvärme ca 8 min tills de är gyllene runt om och genomstekta. Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Blanda yoghurten med den färska myntan och de hackade tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Lägg över myntayoghurten i en skål och kyl den före serveringen. Servera falafelen med den kalla såsen.
Publicerat den
17 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar