Mumsiga små falafelbollar som man kan göra i förväg.
Frys in dem eller förvara dem i kylen i ett par dygn.
Instruktioner
- Mixa kikärter, bönor, lök och vitlök med ett ägg i en mixer. När du har en slät smet, tillsätt finhackad grön pepparfrukt, dinkelsikt, lite i taget, vetegroddar, curry och salt.
Blanda väl och forma degen till små bollar.
Stek dem på medelvärme tills de fått fin gyllenbrun färg. Efterstek i ugn på 125 grader i ca 10 min.
- Blanda alla ingredienser till sambal dippen och smaka av.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Hacka löken, strimla paprikan och skiva svamp och selleri.
Fräs på medelvärme i olja i en panna. Rör ner svarta bönor, vitkål, kesella, salsa och röd chilifrukt. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner det kokta riset och smaksätt med basilika.
- Servera falfelbollarna med sambal dippen och rårisotton.
Publicerat den
6 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar