Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falafel med sambaldip och rårisotto

 
Skriv ut

Mumsiga små falafelbollar som man kan göra i förväg. Frys in dem eller förvara dem i kylen i ett par dygn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kikärter, bönor, lök och vitlök med ett ägg i en mixer. När du har en slät smet, tillsätt finhackad grön pepparfrukt, dinkelsikt, lite i taget, vetegroddar, curry och salt. Blanda väl och forma degen till små bollar. Stek dem på medelvärme tills de fått fin gyllenbrun färg. Efterstek i ugn på 125 grader i ca 10 min.
  2. Blanda alla ingredienser till sambal dippen och smaka av.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hacka löken, strimla paprikan och skiva svamp och selleri. Fräs på medelvärme i olja i en panna. Rör ner svarta bönor, vitkål, kesella, salsa och röd chilifrukt. Smaka av med salt och peppar. Rör ner det kokta riset och smaksätt med basilika.
  4. Servera falfelbollarna med sambal dippen och rårisotton.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.