Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falafelbullar

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Goda kikärtsbullar. Kan verka lite arbetsdryga men värt besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kikärterna och blötlägg dem över natten. Slå sedan i nytt vatten på de blötlagda kikärterna,salta. Koka i ca 1 timme. Se anvisningar på paketet.
  2. Häll de mjuka kikärterna i en matberedare och kör till mos. I detta skede brukar jag ibland tillsätta ett ägg eller späda ut med lite grädde för att ärterna ska mosas bättre. Kan utelämnas.
  3. Hacka persiljan fin och blanda i kikärtsmeten. Det ska helst vara mycket persilja. Fortsätt att köra smeten medan du tillsätter resten av kryddorna (vitlök, svartpeppar,chilipulver och spiskummin) Tillsätt slutligen mjölet så att smeten får en fastare konsistens.Låt gärna smeten dra en halvtimme förrän den rullas till bullar.
  4. Bullarna friteras i olja tills de är vackert bruna. Vill man inte fritera bullarna i olja går det lika bra att grädda bullarna i ugn eller forma biffar av smeten som man steker i stekpanna. Av samma smet kan man också göra en limpa som gräddas i form.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.