Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falalfel med sallad

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett nyttigare sätt att äta falafel på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja först med falafeln. Lägg alla ingredienser i en matberedare och här kan man måtta allt på en höft, men tanken är att det ska bli en jämn och fast smet som du sen lätt kan forma till små avlånga bullar. Efter man format smeten vänder man falafel bullarna i ströbröd eller sesamfrön. Sen lägger man dem i en ordentligt oljad stekpanna och då kan man platta till dem en aning bara för att det ska bli lättare att vända på dem senare. När falafel bullarna fått färg är de klara.
  2. Salladen river man bara av från salladshuvudet och samma sak med ruccolan. (det blir inte lika beskt då) Skölj med riktigt kallt vatten så blir det krispig och servera i separat skål. Annanasen serverar man en halva var ungefär på tallriken direkt.
  3. Till falafel har vi valt att servera tsatsiki. Annars är hummus ett bra alternativ. Till tsatsikin river man gurka som man sedan låter rinna av i en sil. Sedan blandar man den rivna gurkan i en skål med keso och turkisk yoghurt. - Keso är inte vanligt i tsatsiki men det blir en annan konsestens som är värd att prova på. Sedan pressar man i vitlök efter smak. En skvätt olivolja en nypa salt, in i kylen några minuter - vóila!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.