Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk chopska

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

En enkel sallad med ursprung Bulgarien! Försökte hitta ett korrekt recept men jag fann varianter av alla de slag. Många liknade vår men inte riktigt. Vi använder dessutom fetaost i vår och inte fårost som det egentligen ska vara så därför kallar jag detta Falsk chopska! Fårosten ger mer smak så använd gärna den om du har lust! Väldigt enkel sallad som passar lika bra till grillat som till den varma mackan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala gurka och lök. Finhacka grönskerna och blanda noga. Det ska vara lika mycket av varje grönsak. Smula över fetaosten, blanda!
  2. Gör gärna salladen dagen innan så att smakerna blandas ordentligt!
  3. SMAKLIG MÅLTID!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • popik 6 augusti 2008

    God sallad, måste dock rätta dig lite. Äkta fetaost är fårost, den är gjord på fårmjölk, men det finns sån som är gjord på komjölk i sverige men den är inte äkta. Källa: wikipedia

  • dexa 29 december 2010

    Här får du originalreceptet: I Bulgarien använder man rödlök till denna sallad, inte gul. Dessutom är det godare att riva osten med rivjärn på grönsakerna istället för att smula den. Tillsätt oliver och toppa med persilja. Till slut - salt och god olivolja. Bör dock tillägga att det finns många variationer på denna sallad så variera gärna efter tycke och smak :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.