Har blivit serverad falsk fläskfilé på olika vis hos min moster som alltid har smakat mycket bra. Tänkte själv ge mig på att göra denna rätt i egen touch.
Instruktioner
- Förbered "fläskfilén" ett par timmar före.
Blanda fläskfärsen med aromaten. Lägg köttblandningen i en fryspåse/ plastfolie och forma det till en avlång filé. Frys in den ett par timmar innan tillagning.
- Sätt på ugnen på ca 200-225 grader.
Ta ut den halvfrusna "filén" och skiva den i ca 1,5 cm skivor. Peppra dem på ena sidan. Fräs på dessa på båda sidor så de får lite stekyta. Lägg dem i en ugnssäker form.
Strö över den strimlade paprikan.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål/bunke och häll över filé-bitarna toppa med skivad eller riven ost.
- Gratinera ca 20-30 minuter så att såsen har kokat ihop sig och ytan har fått färg.
- Serveras till potatis, sallad och ett stort glas mjölk! =)
Publicerat den
13 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar