Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk Fläskfilé i het paprikasås

 
Skriv ut

Har blivit serverad falsk fläskfilé på olika vis hos min moster som alltid har smakat mycket bra. Tänkte själv ge mig på att göra denna rätt i egen touch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered "fläskfilén" ett par timmar före. Blanda fläskfärsen med aromaten. Lägg köttblandningen i en fryspåse/ plastfolie och forma det till en avlång filé. Frys in den ett par timmar innan tillagning.
  2. Sätt på ugnen på ca 200-225 grader. Ta ut den halvfrusna "filén" och skiva den i ca 1,5 cm skivor. Peppra dem på ena sidan. Fräs på dessa på båda sidor så de får lite stekyta. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över den strimlade paprikan.
  3. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål/bunke och häll över filé-bitarna toppa med skivad eller riven ost.
  4. Gratinera ca 20-30 minuter så att såsen har kokat ihop sig och ytan har fått färg.
  5. Serveras till potatis, sallad och ett stort glas mjölk! =)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.